Imprejurimi

Viziteaza atractiile din zona

Biserica evanghelică fortificată

Biserica evanghelică fortificată din Sânpetru este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Sânpetru, comuna Sânpetru. Biserica evanghelică fortificată din Sânpetru a fost ridicată în 1794 pe temelia unei biserici mai vechi, demolate complet când turla acesteia s-a prăbușit pentru a doua oară. Clădirea clasică a fost completată în 1817 cu o nouă turlă. Interiorul bisericii este organizat în mod unitar în stil clasic, de la orgă la pilierii decorați cu parcimonie și la altarul cu coloane din cor. Din cele 3 rânduri de ziduri de fortificație din secolul al XV-lea se mai păstrează câteva resturi din zidul exterior și din cel de-al doilea. 

Dealul Lempeș

Dealul Lempeș cu altitudine de 704 metri (Vârful Cetății) creat prin eroziune, este limita nordică a Porții de la Sânpetru, care compartimentează Depresiunea Brașovului.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 și se suprapune sitului Natura 2000 – Dealul Cetății Lempeș – Mlaștina Hărman. Aria naturală reprezintă o prelungire la sud de Olt a masivului Baraolt, alcătuită din roci sedimentare, calcare, conglomerate și gresii atribuite cretacicului, ce adăpostește o mare diversitate de floră și faună specifică Țării Bârsei.

Aeroclub Iosif Silimon

Aeroclub Iosif Silimon
Celor care pe lângă vizitarea cetăților fortificate și a satelor unice din Transilvania vor să aibă parte și de distracție și adrenalină le recomandăm să dea o fugă până la Sânpetru în județul Brașov.

Instructorii aeroclubului Iosif Șilimon îi așteaptă pe aceștia pentru a-i iniția în tainele planorismului și a parapantei.

Centrul Vechi Brasov

Centrul Vechi Brasov este inima istorică a orașului, cunoscut pentru clădirile bine conservate din perioada saxonă, pentru fortificațiile din secolul al XV-lea și muzeele de istorie.

În Piața Sfatului, ce este mărginită de cafenele, se află și Casa Sfatului datând din secolul al XV-lea, precum și impozanta Biserică Neagră în stil gotic. Barurile, terasele restaurantelor și magazinele din apropiere încadrează Strada Republicii pietonală.

Poiana Brașov

În liniștita Poiană Brașov se află stațiunea de schi cu același nume, trasee pe Muntele Postăvaru, plus un patinoar, un centru de recreere acoperit și un complex sportiv cu pârtii pentru tubing și săniuș. Vara, excursioniștii și bicicliștii explorează cărările verzi de munte, iar hergheliile oferă tururi călare. Hotelurile de lux, pensiunile, magazinele cu produse de schi și restaurantele tradiționale românești animă zona.

Mall Coresi

 Mall-ul are 130 de magazine cu marci internationale si nationale, o zona de agrement de 6000 metri patrati, cinema multiplex, o zona cu restaurante si cel mai mare hipermarket Auchan din Transilvania, toate acestea fiind construite pe fosta platforma Tractorul Brasov care detine 100 de hectare. Parcul centrului comercial Coresi dispune si de o benzinarie si de restaurante drive-in.